Za. 10-12: Toonkunst Gouda zingt Latijns-Amerikaans in de Schouwburg

Sinds Carel Kraayenhof prinses Máxima tot tranen roerde met zijn vertolking van ‘Adios Nonino’, hebben wij Nederlanders de Argentijnse volksmuziek in ons hart gesloten. Op 10 december krijgt u de kans u onder te dompelen in de muziek van twee Latijns-Amerikaanse componisten, die garant staan voor prachtige melodieën en opzwepende ritmes.
Ramírez – Misa Criolla
De Misa Criolla van Ariel Ramírez bestaat uit de bekende delen van de Latijnse mis, maar wordt gezongen in de volkstaal: het Spaans. De muziek is authentiek en bevat Zuid-Amerikaanse ritmes, melodieën en instrumentatie. Dramatiek en melancholie worden afgewisseld door onweerstaanbare vrolijkheid en feestelijkheid.
Ramírez – Navidad Nuestra
Navidad Nuestra van Ramírez, een volkse kerstcantate, bestaat uit zes delen met verschillende Argentijnse ritmes die gezamenlijk het klassieke kerstverhaal vertellen, van de aankondiging van de geboorte aan Maria door de engel Gabriel tot de vlucht naar Egypte. De scènes zijn gesitueerd in Argentinië en de zes liederen hebben elk het ritme van een Zuid-Amerikaanse dans.
Palmeri – Misa a Buenos Aires (MisaTango)
Van Martín Palmeri zingt Toonkunst Gouda de Misa a Buenos Aires (MisaTango). Zoals uit de titel blijkt is deze compositie geïnspireerd op de tangomuziek, een door Palmeri veel gebruikte Argentijnse muziekstijl. De grote rijkdom aan heftige en expressieve melodieën maken dit werk tot een boeiende belevenis voor zowel de uitvoerenden als het publiek.
Leo Rijkaart – dirigent
Alexandra d’Espinoza – mezzosopraan
Sebastian Brouwer – tenor
Los Criollos – ensemble (Fred Abbingh – accordeon; Alvaro Pinto Lyon – gitaar; Orlando Miño – charango; Renato Freyggang Campaña – percussie)
Martin van Broekhoven – piano
De Goudse Schouwburg – Boelekade 67 – 2806 AE Gouda
Zaterdag 10 december 2016 – aanvang 20.00 uur