Za.09 & Zo.10-04: Voorstellingen productiegroepen Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij

Op zaterdag 9 en zondag 10 april staan de voorstellingen van de productiegroepen van het Jeugdtheaterhuis Gouda voor het eerst op het toneel. Alice#2, Niets en Ego worden gespeeld in de theaterzaal van Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 in Gouda. De leerlingen werken al sinds de start van het seizoen onder leiding van professionele regisseurs aan de drie voorstellingen. Meer informatie en kaartverkoop via www.jeugdtheaterhuis.nl

Alice#2
In Alice#2 (12+) is een coming of age verhaal over Alice. Alice groeit op. Ze wil weten wat het is ‘te leven’. Haar wereld verdeeld ze in ‘mag wel’ en ‘mag niet’ zones. Waarom is ze enkel geïnteresseerd in de ‘mag niet’ zones? In een hoge snelheidstrein ontmoet ze een mysterieuze jongen. Ze besluit om met hem mee te gaan. Een voorstelling over opgroeien, een prins en de tijd die alsmaar verder tikt. Naar de tekst van Alice#2 van Paul Pourveur. Geïnspireerd op Alice in Wonderland.
Alice#2 wordt gespeeld op zaterdag 9 april om 19.00 uur en zondag 10 april om 13.00 uur.

Niets
Niets (12+) is een confronterende voorstelling die gaat over groepsdruk, het verleggen van grenzen en die zoekt naar het antwoord op de vraag of er iets van betekenis bestaat. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Janne Teller. Niets wordt gespeeld op zaterdag 9 april om 20.15 uur en op zondag 10 april om 14.15 uur.

Ego
Ego (10+) is een egocentrische voorstelling voor iedereen die weet wie hij is of zichzelf nog aan het zoeken is. De voorstelling is geïnspireerd op ideeën en teksten van de veertien leerlingen. Ego wordt gespeeld op zaterdag 9 april om 21.30 uur en zondag 10 april om 15.30 uur.

Jeugdtheaterhuisfestival
Alice#2, Niets en Ego zijn ook te zien op zaterdag 16 april en zondag 17 april tijdens het Jeugdtheaterhuisfestival in het Maaspodium in Rotterdam. Tijdens dit festival spelen alle productiegroepen van het Jeugdtheaterhuis uit Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda, Leiden en Maassluis in totaal 9 voorstellingen. Het Jeugdtheaterhuisfestival vindt voor de tweede keer plaats in Rotterdam. Kaarten á € 7,50 / € 5,00 zijn verkrijgbaar via www.jeugdtheaterhuis.nl