Vrij.08-04: Cesar Zuiderwijk, Drummoires in het Evertshuis

De levende drumlegende, Cesar Zuiderwijk trekt de theaters in om te vertellen over zijn carrière als drummer van Golden Earring. Op vrijdag 8 april komt hij naar Bodegraven. De geheimen van de meester, voor het eerst onthuld. 50 jaar rockdrummen waarvan meer dan 40 jaar bij Golden Earring. Dat kan alleen maar een spektakel worden, een interactieve voorstelling voor iedereen die van slagwerk houdt.
Een schatkist aan nooit eerder vertelde verhalen over tournees met wereldbands als The Who, Rush, Santana, Aerosmith, ontmoetingen met wereldberoemde drummers en ga zo maar door. Cesar was eerder te gast in het Evertshuis en we weten allemaal dat hij uiterst sappig kan vertellen. Afgewisseld met drumsolo’s zal hij de ritmes uitleggen waar hij beroemd mee is geworden zoals Radar Love, Twilight Zone en When the lady Smiles. Aan de hand van attributen die hij in de loop van de tijd gebruikt heeft neemt hij je mee op een avontuurlijke reis door de tijd. En niks geen kleine show, Cesar rukt uit met groot materieel! Verder is er voor iedereen een gratis klapstop beschikbaar waarmee interactief ritmes worden gespeeld.
Het is niet alleen Cesar die tijdens de voorstelling achter het drumstel kruipt. Het hele publiek krijgt drumstokken waarmee ze ritmische oefeningen moeten doen. Voorafgaand aan de show geeft Zuiderwijk ook nog een drumworkshop, waarbij het publiek vragen kan stellen over drummen. Want volgens hem kan iedereen leren drummen. “Het is een natuurlijke beweging. Net als wanneer je loopt. Dan heb je al een bepaald ritme te pakken. Je moet alleen even de coördinatie onder de knie krijgen”.
Vrijdag 8 april om 20.30 uur aanvang voorstelling. De workshop start om 19.00 uur. Kaarten à € 19.50 incl. pauze consumptie zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa van het Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven. Reserveren: www.evertshuis.nl of 0172-618484.