Za.09-04: Film: 45 Years in Evertshuis

Het Evertshuis heet u zaterdag 9 april van harte welkom bij de film 45 Years. Niets is wat het lijkt, een subtiel en intiem huwelijksdrama tegen de achtergrond van het Engelse Norfolk.
De regisseur Haigh levert een verhaal af met scherpe observaties van klein menselijk drama; over een koppel waarvan het 45-jarige huwelijksjubileum bedreigd wordt door een brief die een gebeurtenis uit een ver verleden bovenhaalt.

Kate en Geoff Mercer (Charlotte Rampling, Tom Courtenay) bevinden zich in een fase waarin het leven is uitgekristalliseerd: gepensioneerd, geen kinderen, enkel nog oude vriendschappen. Hun 45-jarige huwelijksfeest is op komst en vraagt aandacht. Alles lijkt op rolletjes te lopen, maar dan…..

Zestig jaar nadat een vriendin van Geoff tijdens een wandeltocht in een Zwitserse gletsjerspleet is verdwenen, schuift haar lichaam tevoorschijn onder het terugwijkend ijs. Katya heette ze en dat de vrouw mogelijk meer betekende dan vermoed, wordt duidelijk aan Geoffs lichaamstaal. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans en zet hun huwelijk flink onder druk en dat terwijl de voorbereidingen voor het huwelijksfeest in volle gang zijn.

Advertisements

De Britse regisseur Andrew Haigh die met zijn verfijnde filmersoog er steeds weer in slaagt een uitzonderlijk naturel en aangrijpend verhaal neer te zetten, laat de kijker in 45 Years tot het einde raden naar het antwoord. Met op de achtergrond hits uit de jaren zestig en zeventig waarop de twee in het huwelijksbootje stapten: ‘So happy together’.
Aanvang 20.30 uur. Kaarten à € 8,50 (incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa, Julianastraat 4 in Bodegraven. (0172-618484) of via www.evertshuis.nl