Zo:10-04: Culturele Zondag in Schoonhoven

Ruim 50 kunstenaars presenteren hun werk in de tijdens de Culturele Zondag op 10 april. Zij tonen hun werk in en rond de pittoreske binnenstad, in galeries, ateliers, werkplaatsen, in winkels, horecagelegenheden en in het Nederlands Zilvermuseum.

De Zilverstad laat vanzelfsprekend veel zilverwerk en edelambacht zien. Maar tijdens de Culturele Zondag heeft het stadje aan de Lek de bezoeker meer te bieden; schilders, beeldhouwers en andere ambachtslieden. Maar ook muziek en dans.

In de Hoge Vierschaar is een expositie van de internationaal bekende Schoonhovense Corry Kooy. Door de Franse Pastelsociety is zij uitgeroepen tot ‘Maître de Pastelist. Ze groeide op in het groene hart van Nederland en trekt er regelmatig op uit om in de natuur te schilderen. Ze is geoefend in het snel neerzetten van de essentie van de beweging en werkt graag met bister en pastels. Soms later met olieverf uitgewerkt in haar atelier.

Advertisements

In het Zilvermuseum, het Artotheater en de Klokkenfabriek zijn niet alleen exposities te bewonderen maar vinden ook optredens plaats. De plaatselijke horeca staat klaar om u gastvrij te ontvangen en Brasserie Springer verzorgt zelfs een Culturele Zondag Arrangement om de dag mooi mee af te sluiten.

Parkeerplaatsen zijn er voldoende, aan de rand van de stad op slechts enkele minuten lopen van het centrum. Een folder met de route waarop alle deelnemers staan vermeld is deze dag bij op alle locaties verkrijgbaar. De locaties zijn met opvallende posters en roze ballonnen aangegeven. Een overzicht van de deelnemers staat op de website culturelezondagschoonhoven.nl. Hier is ook de folder met route te downloaden. Volg ons ook op Facebook en Twitter. De Culturele Zondag in het centrum van Schoonhoven vindt plaats op 10 april van 13.00 tot 17.00 uur. De feestelijke opening is om 12.30 in de Hoge Vierschaar door burgemeester Cazemier.