Za. 05-11: Open huis Kunstuitleen Gouda Regio

Op zaterdag 5 november van 11.00 – 15.00 uur houdt Kunstuitleen Gouda Regio Open Huis! Het is een uitgelezen dag om kennis te maken (of anderen kennis te laten maken) met het fenomeen ‘kunstuitleen’! U treft een collectie aan met voor ieder wat wils: kunstwerken van traditioneel, naturalistisch en uitbundig tot abstract en ingetogen. Daarnaast is er een collectie glas, keramiek en design.

Het hoogtepunt van de dag volgt om 14.00 uur als de tentoonstelling van Ruben van Veen feestelijk wordt geopend.

KUNSTUITLEEN GOUDA REGIO TOONT TEKENINGEN EN SCHILDERIJEN RUBEN VAN VEEN
5 november t/m 31 december

Advertisements

Op zaterdag 5 november wordt om 14.00 uur de tentoonstelling geopend van de Goudse kunstenaar Ruben van Veen. Hij zal tot en met 31 december nieuwe tekeningen en schilderijen tonen in de Goudse kunstuitleen.

Het vrouwelijk naakt staat voor Ruben van Veen voor erotiek, liefde en bevalligheid en is daarmee de drijfveer én rechtvaardiging voor zijn werk.
Ooit begon Ruben van Veen op karton te tekenen. Het stugge, reeds gekleurde materiaal bleek een perfecte basis te zijn voor zijn woeste, rauwe en harde houtskooltekeningen. Later volgden zijn tekeningen op papier en olieverfschilderijen op doek. De personen in zijn werk -de vrouwen oververtegenwoordigd- vormen vaak een gezelschap dat drinkt, feest en praat.
Zo ruw en donker als de houtskooltekeningen zijn, zo kleurrijk en vrolijk ogen Van Veen’s geschilderde bloemstillevens. De spannendste bloemstillevens zijn die, die zijn gecombineerd met het vrouwelijk schoon. Dan is toch meteen weer duidelijk dat Ruben van Veen daar de echte schoonheid zoekt.

Boekpresentatie
Onlangs heeft Ruben van Veen, in samenwerking met Henk Boon, een boek uitgegeven waarin hij schrijft over zijn tekeningen, schilderijen en kartonnen. Het vele beeldmateriaal is een lust voor het oog. Tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling wordt het eerste exemplaar van dit boek gepresenteerd aan een speciale gast.

Kunstuitleen Gouda Regio ligt aan de Blekerssingel 40 in Gouda. Men kan de tentoonstelling van Ruben van Veen bezichtigen tijdens openingstijden: woensdag van 13-17 uur, donderdag van 13-18 uur, vrijdag van 13-17 uur en zaterdag van 11-15 uur. De kunstuitleen is extra open op zondag 18 december van 12-16 uur.