Za. 05-09: Kunstuitleen heeft nieuwe expositie: MARIAN BINNENWEG

Van zaterdag 5 septermber t/m zaterdag 31 oktober stelt de Goudse kunstenares Marian Binnenweg een aantal nieuwe textiele kunstwerken en schilderijen ten toon in de Goudse kunstuitleen.

Wat voor de één niet meer is dan een lap, is voor de ander wellicht jacquard. Kunstenares Marian Binnenweg behoort zeker tot de laatste groep: elke lap stof biedt, op een dag, mogelijkheden. De stoffen die zij verzamelt, belanden in eerste instantie in een grote ladekast, maar er komt een moment dat ze net dàt kleurtje, dàt materiaal of dàt printje nodig heeft om haar kunstwerk compleet te maken.

Marian Binnenweg (1942, opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam) bouwt haar kunstwerken op uit vele lappen stof, die ze afwisselend met fijne of grove steken aan elkaar naait. Deze steken kunnen een dubbele functie hebben: of ze houden de lapjes bij elkaar, of ze zijn onderdeel van de afbeelding.
In feite is een lapje stof gelijk aan een streek verf: subtiel worden de lapjes stof gecomponeerd tot een landschap of een stilleven. Hier en daar laat ze de stof rafelen, plaatst ze een ragfijn gaasje waardoor de kleuren worden getemperd of neemt ze het druksel op in de voorstelling. De magie zit ‘m in het moment dat je als kijker ontdekt dat het geen schilderij is waar naar je kijkt, maar een kunstwerk van stof dat vernuftig en ambachtelijk met naald en draad in elkaar is gezet.

Advertisements

OPENING
Op zaterdag 5 september om 14.00 uur wordt de expositie, in het bijzijn van Marian Binnenweg, feestelijk geopend. Belangstellenden zijn van harte welkom!

U vindt Kunstuitleen Gouda Regio aan de Blekerssingel 40 in Gouda. Parkeren kan op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde, te bereiken via de Boelekade.
De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingstijden: woensdag van 13-17 uur, donderdag van 13-19 uur, vrijdag van 13-17 uur en zaterdag van 11-15 uur.