Za. 05-09: Rondo Pedale

Het was nog even spannend of het dit jaar allemaal zou lukken maar de Rondo Pedale gaat door! De Rondo Pedale is een Gouds evenement dat het maken van een fietsronde door het groen in en rond Gouda combineert met het genieten van podiumkunst. Dit jaar is het vijfde jaar dat dit evenement plaats gaat vinden. Tijdens de Rondo Pedale leggen deelnemers een fietsroute af die hen bij vier unieke locaties brengt waar een optreden wordt verzorgd. De deelnemers bepalen zelf waar zij hun fietstocht starten. Vanaf 13.00 uur start op ieder heel uur gelijktijdig op alle vier de locaties een optreden van 25 minuten.
Daarna fietsen de deelnemers ongeveer 4 kilometer naar het volgende speelpunt. Op iedere locatie kan voor € 5,- een passe-partout aangeschaft worden die toegang geeft tot alle optredens. Kinderen tot en met 12 jaar fietsen gratis mee.

Op de website van het kunstproject, www.rondo-pedale.nl, kunnen deelnemers de routebeschrijvingen en uitgebreide informatie over de locaties en artiesten vinden en downloaden.

Het programma ziet er dit jaar als volgt uit:
Het Donderkoor uit Amsterdam zal optreden in Kerk Sluipwijk. Het is een gemengd koor waar het gezamenlijk muziek maken voorop staat. De leden zoeken een juiste balans tussen kwaliteit en plezier, waarbij de kwaliteit voor gaat. Zij zingen een twee tot vierstemmig repertoire waar ze graag mee optreden.

Advertisements

Blaaswerk speelt in basissschool ‘t Carillon alles tussen bigband en fanfare in. Het sextet presenteert met zijn niet alledaagse bezetting verschillende muziekstijlen die een aanvulling vormen op het huidige aanbod van blaasmuziek. Het repertoire gaat van klassiek naar modern; vaak swingend, ondanks de afwezigheid van ritme-instrumenten. Te denken valt aan muziekstijlen als Joegoslavische muziek, salsa, polka’s, jazz, filmmuziek.

De harpiste Jareach Gilula treedt samen op met het Gouds Klarinet Ensemble in Gezondheidscentrum Korte Akkeren. Het Gouds Klarinet Ensemble bestaat uit geschoolde klarinettisten met een ruime speelervaring. Het repertoire bevat zowel arrangementen van bestaande muziek als originele composities in diverse genres. De homogene klank van klarinetten gaat prachtig samen met een harp.

Rendez-Vous is te zien en te horen in de Kinderboerderij van Gouda. Het ensemble bestaat uit een 1e violist en een 2e violist, een celliste, een bassiste, een klarinettist, een pianiste en 2 vocalisten: een sopraan en een tenor. Het zijn allen amateurs die veel plezier hebben in het uitvoeren van salonmuziek en uit talloze concerten is gebleken dat dit plezier overkwam bij het publiek.