Za.05-03: KUNSTUITLEEN GOUDA TOONT NIEUWE GRAFIEK VAN NICOLE MONTAGNE

Van 5 maart t/m 30 april sieren portretten van beroemdheden uit de kunstwereld de wanden van Kunstuitleen Gouda: o.a. James Joyce, Bela Bartok, Sophia Loren, Frida Kahlo en Kieslowski. Nicole Montagne (Gouda, 1961) portretteert schrijvers, beeldend kunstenaars, acteurs, regisseurs en componisten. Eigenlijk iedereen waarin ze geïnteresseerd is. Door hen af te beelden, zet ze hen op een voetstuk als eerbetoon aan de kunsten. Zelf is Montagne kunstenaar én schrijfster, maar de kunstuitleen kent haar vooral van haar beeldende werk. Ruim drie jaar geleden deed ze mee aan het programma ‘Sterren op het doek’, toen ze Rita Reys mocht vereeuwigen.

Nicole Montagne studeerde Vrije Grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en specialiseerde zich in de sjabloondruktechniek. Met succes, want in 1998 won ze met haar werk de Nederlandse Grafiekprijs. In haar sjabloondrukken zijn de harde, klare lijnen van de sjablonen duidelijk zichtbaar, maar de inkleuring van de vlakken is subtiel en genuanceerd. Het geeft de gezichten diepte en karakter. Naast beroemdheden beeldt Nicole Montagne ook ‘gewone’, anonieme mensen af, soms in opdracht.

Kunstuitleen Gouda Regio ligt aan de Blekerssingel 40 in Gouda en is open op woensdag van 13-17 uur, donderdag van 13-18 uur, vrijdag van 13-17 uur en zaterdag van 11-15 uur. Voor meer informatie, bel (0182-522 746) of kijk op www.kunstuitleengouda.nl.