Za.05-03: Goudse Shantykoor West Zuidwest en het Viswijvenkoor Gouda

Wie wel eens heeft gedacht hoe leuk het moet zijn te zingen in een koor kan zaterdagmiddag 5 maart kennis komen maken met twee Goudse koren in de Agnietenkapel te Gouda. Het Goudse Shantykoor West Zuidwest en het Viswijvenkoor Gouda kunnen zangers, zangeressen en versterking van de begeleiding plaatsen doordat hun oefenruimte is uitgebreid. De twee Goudse koren staan binnen het gezongen genre heel goed bekend om hun kwaliteit. Normaal oefenen de koren apart maar deze middag laten de beide koren u in een open repetitie gezamenlijk kennis maken met hun muziek. Uiteraard worden ook reeds ingestudeerde songs gebracht om een goed beeld te geven waar alle oefeningen toe leiden.

Het mannenkoor Westzuidwest zingt de echte shanties. Het Viswijvenkoor heeft een geheel eigen geluid ontwikkeld waarmee hun vrolijke, krachtige, ondeugende en sterke karakter wordt vertolkt. Beide koren hebben in hun bijna 20-jarig bestaan een behoorlijk hoge zangkwaliteit bereikt. Er wordt meerstemmig en met solo’s gezongen. De sfeer binnen de koren is veilig. Niets hoeft en alles mag. Het blijft niet bij alleen Nederlandse songs want er wordt ook in het Engels, Duits, Frans en zelfs Russisch gezongen. Beide koren staan op Youtube.

De koren worden begeleid door accordeon, viool en fluit. Ook daarin wordt versterking gezocht en dan vooral in accordeon, gitaar en grote trom.

Advertisements

Vanaf 13.00 uur in de Agnietenkapel, of bij goed weer buiten, Nieuwe Markt 100 te Gouda. Afsluiting is rond 16.00 uur. De koren repeteren in buurthuis De Speelwinkel aan de Raam 60. Gedurende de maand maart kunnen degenen die overwegen zich aan te sluiten nogmaals komen luisteren tijdens de repetities. Het Viswijvenkoor Gouda oefent op dinsdagavond vanaf 20.15 uur en het shantykoor West Zuidwest op donderdagavond vanaf 20.00 uur.

Vooraf aanmelden hoeft niet maar mag wel:
Viswijvenkoor: bij Trees de Rijk telefoonnummer 06-44200259. Zie ook www.viswijvenkoorgouda.nl
Shantykoor West Zuidwest: bij Leo Koot, telefoonnummer 06-14969528. Zie ook www.shantykoor-gouda.nl