Za.04-04: PaasNacht in de Sint Jan

De PaasNacht van zaterdag  4  april in de St. Jan van 22.00 uur tot 23.00 uur vertelt en bezingt de indringende gebeurtenissen van Jezus’ passieverhaal. Zijn laatste levensuren worden bezongen door Christiana Bohorquez, de op Curacao geboren en getogen ambassadeur van International Justice Mission, een organisatie die zich inzet voor mensenrechten. In de PaasNacht komen in het passieverhaal de actuele vragen aan de orde over  geloof en geweld.

Wanhoop Petrus vertolkt in vertellingen

Verteller Gerard Bijkerk : ‘De avond is een Goudse Passion waarin het verhaal vertelt wordt met bekende, hedendaagse liederen die de verhaallijn versterken. Zo wordt de wanhoop voelbaar die het meest uitkomt bij volgeling Petrus. Hij was altijd in de vriendengroep ‘de haantje de voorste’. Hij zette dan ook als enige alles op alles om de dood van Jezus te vóókomen. Het liefst met geweld. Maar het gaat anders dan hij wil. Daarmee verliest hij alle grip op de situatie. Heel aangrijpend om weer te geven dat Petrus vooral de grip op zichzelf verliest. In wanhoop zet hij zijn vriendschap met Jezus op het spel. Als dan de haan gaat kraaien, breekt zijn kracht. Welke kracht wint?

Advertisements

Bijkerk: het verhaal van Petrus is juist vandaag relevant. De vragen over het gebruik van geweld is heel actueel: Wat bereik je met geweld? Wat betekent dat voor je geloof in de toekomst, in Jezus. Hoe vind je de kracht van het geloof? Is er nog een weg terug als je de vriendschap met Jezus verloren bent? Kan wanhoop plaats maken voor hoop? Petrus doet een verrassende ontdekking die zijn leven een nieuwe wending geeft’

Muziek en musici van formaat

Jolien Plugge is in Gouda bekend van het Kerstscratch-koor voor basisschoolkinderen die de St.Jan al verschillende jaren organiseert in samenwerking met de Brede School.  Last but not least is Christiana Bohorquez de andere zangeres die de toon zet. Zij brak door op TV in 2011 in ‘The Voiceof Holland’ en door deelname aan het programma ‘Beste Singer-Songwriter’ Zij zal in de PaasNacht dan ook optreden eigen liederen als ‘Where I find love’  naast liederen als ‘Skyfall’ (Adèle) om donkere wolken van de veroordeling van Jezus te vertolken. Het repertoire wordt onder anderen gevuld met liederen als : ‘Zeg me dat het niet zo is’ (Do) – Ken je mij? (Trijntje Oosterhuis) Afscheid nemen bestaat niet (Marco Borsato).

Nieuwe manier voor relevante vragen

Veel jongeren en jongvolwassenen hebben behoefte om de betekenis van  Jezus te zien in relatie tot hun eigen zoektocht in het leven. Is wat Jezus deed werkelijk relevant en helpt het mij een nieuwe start te maken? Het sterven van Jezus Christus en zijn opstanding wordt op een nieuwe manier vertelt én bezongen . Toegankelijk voor iedereen. Ook als je het verhaal niet zo kent. Gelovigen en niet gelovigen worden aan het denken gezet over eigen leven met angst, falen, wanhoop, hoop én God !Petrus, een vriend van Jezus  vertelt er openhartig over. Luister zelf naar zijn verhaal………

Iedereen is welkom.

Verteller: Gerard M. Bijkerk

Musici : Jolien Plugge (zang) en Christiana Bohorquez ( zang en piano)

Een avond waar je met vrienden graag naar toe gaat. Nodig je vrienden, collega’s en buren uit dit mee te beleven ! Na afloop is er volop gelegenheid tot ontmoeting bij een drankje en een hapje.

Toegang gratis: collecte voor de onkosten