Za. 04-01: Inschrijving open voor snertwandeltocht in teken van 75 jaar vrijheid

De wandelschoenen kunnen alvast tevoorschijn gehaald worden want de inschrijving is geopend voor de Snertwandeltocht Rottemeren. Deze wandeltocht staat in het teken van 75 jaar vrijheid en gaat zaterdag 4 januari in Zevenhuizen van start vanaf de roeibaan door het Rottemerengebied. Op diverse plaatsen zijn activiteiten voor jong en oud die in teken staan van 75 jaar vrijheid.

 De voorbereidingen van de Snertwandeltocht Rottemeren naderen langzaamaan het einde. Nog een aantal weken en dan is het zover en zal de zesde editie van deze leuke en gezellige wandeltocht weer van start gaan.  “Zeker nu de temperatuur dalende is gaan bij de Zevenhuizensche IJsclub de harten sneller kloppen. Want hoe mooi zou het zijn als er ook ijs en misschien sneeuw ligt op 4 januari en er door een prachtig winterlandschap gelopen kan worden?” vertelt voorzitter Marina Veerman van de organiserende Zevenhuizensche IJsclub.

Het is even afwachten wat betreft deze weersverwachting maar dat de 6e Snertwandeltocht Rottemeren een groot wandelfeest gaat worden dat staat vast en ook zonder sneeuw en ijs is de wandelomgeving meer dan prachtig. Onderweg kan men  genieten van livemuziek, maar ook van diverse versnaperingen waarbij de snert uiteraard niet mag ontbreken. Er is er een verloting men kan meedoen aan een fotopuzzeltocht. In het natuurgebied Koornmolengat worden rondleidingen verzorgd, dit gebied is normaal afgesloten voor bezoekers.

Als mooie herinnering aan het lopen van de Snertwandeltocht Rottemeren ontvangt men een speciaal ontworpen pin in het kader van wandelen langs de Rottemeren en het landelijke thema van dit jaar. Indien gewenst kan de medaille van vorig jaar worden bijgekocht. Nieuw dit jaar is de startlocatie de Willem Alexander roeibaan en de pendelbus die naar station Nieuwerkerk, de roeibaan en museum Oud Zevenhuizen-Moerkapelle rijdt.  En als er echt veel auto’s komen ook naar de verder gelegen parkeerplaats.

Marina Veerman wordt enthousiast over het thema ; “Omdat we dit jaar het thema 75 jaar Vrijheid onder de aandacht willen brengen zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Er zijn onderweg, verzorgd door legertrucks ‘t Gilde, militaire voertuigen uit WO II, veldkeukens waaruit bijvoorbeeld erwtensoep zal worden verkocht, legertenten en verkleden voor kinderen bij de molenviergang en er rijden ook motoren uit de Tweede Wereldoorlog”. 

Er worden diverse tentoonstellingen verzorgd door de John E. Mc. Cormick Foundation bij het monument aan de Rotte, langs de korte route een educatieve tentoonstelling en bij de molen van Ottevanger een tentoonstelling over de rol van de molens gedurende de Tweede Wereldoorlog en ook het museum Oud Zevenhuizen- Moerkapelle is geopend in de middag. Muziek uit die tijd wordt verzorgd door The Band of Liberation en de Paridise Bigband.


Tijdens het evenement zijn is er ook diverse andere artiesten aanwezig op diverse locaties: bijvoorbeeld de Koffieband, Lozz, Shantykoor het Kraaienest en Shantykoor Ijgenweiss en Zima. Wandelaats kunnen een Zweeds wittebrood kopen als men klaar is  met wandelen. Deze moet vooralf al besteld worden via de site van de ijsclub bij de pagina van de Snertwandeltocht Rottemeren

Voor de kinderen zijn er langs de route van de kortste afstand allerlei activiteiten georganiseerd, waarvan de meeste in het kader van 75 jaar Vrijheid, bijvoorbeeld het versieren van een cupcake in de Nederlandse kleuren, verf een vrijheidslichtje, laat je schminken en nog veel meer. Er zijn wandelboekjes en de kinderen ontvangen na afloop een heus wandeldiploma *. Dit jaar is de korte route vanaf het monument tot de A12 afgezet, zodat er geen fietsverkeer kan plaatsvinden op het fietspad langs de Rotte.

Veerman roept de wandelaar op “Dus begin het jaar sportief en kom op 4 januari de Snertwandeltocht Rottemeren lopen, Er kan worden gekozen uit de volgende afstanden, 7, 12, 17, 21 en 26 km. Deze kunnen eventueel worden verlengd of verkort. Geniet van het wandelen, de Rottemeren en de activiteiten, het wordt een onvergetelijke dag!”

Voor nadere informatie kunt u terecht op de facebookpagina van de Zevenhuizensche ijsclub, Instagram en uiteraard de website van de ijsclub www.ijsclubzevenhuizen.nl). En wilt u het thema Vrijheid ook blijvend onder de aandacht brengen in Nederland, wordt dan gratis lid van het Vfonds.

*  zolang de voorraad strekt

04-01-2020 09:00