Za.03-09: Sterk deelnemersveld bij Gouds schaakduel

* De jaarlijkse strijd om het Open Schaakkampioenschap van Gouda kent met twaalf titelhouders opnieuw een ijzersterk deelnemersveld. In de hoogste groep komen zeven internationale grootmeesters, vier internationale meesters een een FIDE-meester in actie. Het illustreert de populariteit van het toernooi, dat concurrentie ondervindt van de Schaakolympiade. Dat evenement stond onder anderen ‘vaste’ toppers als Erwin l’Ami en Zhaoqin Peng in de weg.

Zaterdag 3 september is nu Dimitri Reinderman, oud-kampioen van Nederland, de sterkste deelnemer. De grootste tegenstand mag hij verwachten van zijn landgenoten Erik van den Doel en John van der Wiel, naast de buitenlandse grootmeesters Vladimir Epishin (Rusland) en Alexandre Dgebuadze (Belg van Georgische origine). Bianca Mühren en Erika Sziva vertegenwoordigen de vrouwengrootmeesters. Jan-Willem de Jong, Bruno Carlier, Henk Vedder en Fred Slingerland vormen het kwartet internationale meesters.

De organiserende vereniging Messemaker 1847, dat bij de titelstrijd samenwerkt met Van Dam, Van Dam en Verkade BV, heeft met Wim Heemskerk (FIDE-meester) en meervoudig nationaal jeugdkampioen Liam Vrolijk twee ijzers in het vuur van de A-groep. Overigens zijn schakers van alle sterkten welkom: er is ook een B- en een C-groep. Traditiegetrouw wordt dezelfde dag ook gespeeld om het Open Jeugdkampioenschap van Gouda.

Vanaf 10.00 uur worden zeven partijen gespeeld, waarbij iedere speler steeds 20 minuten bedenktijd tot zijn beschikking heeft. Het inschrijfgeld bedraagt voor de A-groep 10 euro, voor B 8,50 euro en C 7 euro. Jeugdspelers betalen 5 euro. Aanmelding is mogelijk bij Peter Scheeren, tel. 06-204223000, via de website messemaker-1847.nl

of per e-mail webmaster@messemaker-1847.nl