Za. 02-02: Tentoonstelling Kunstuitleen Gouda: schilderijen van Kees Vlietman & Monique Nieberg

 Van 2 februari t/m 30 maart exposeert het Amsterdamse kunstenaarsechtpaar Kees Vlietman en Monique Nieberg in de Goudse kunstuitleen. Waar Kees Vlietman het best is als hij en plein air schildert en zich laat vangen door het moment om de juiste sfeer te ‘pakken’, zo bereikt Monique Nieberg haar resultaat door bedachtzaam, stap voor stap, te werken. Expressie tegenover impressie.

Vlietman schildert tuinen en zeegezichten. In zijn werk gaat het om het sferische en de kleurcontrasten in de natuur. Al naar gelang het soort landschap, zijn de composities rustig en weids (zeegezichten) of spannend (rostpartijen, water en overweldigende vegetatie). Nieberg pakt het anders aan: zij verzamelt afbeeldingen uit kranten, tijdschriften en folders die tot inspiratie kunnen leiden. Daaruit filtert ze een persoon, object of een situatie die zij vervolgens in andere kleuren in een realistische stijl weergeeft. Daarnaast schildert ze met een vlotte toets tuinvogels als mussen, roodborstjes en koolmezen.

Kunstuitleen Gouda Regio ligt aan de Blekerssingel 40 in Gouda en is open op woensdag van 13-17 uur, donderdag van 13-18 uur, vrijdag van 13-17 uur en zaterdag van 11-15 uur. Aan de achterzijde, aan de Boelekade, bereikt u de eigen parkeerplaats. Voor meer informatie zie www.kunstuitleengouda.nl.

02-02-2019 09:00

Advertisements