Vrij. 01-02: Goudse woordkunstenaar brengt woorden met bezieling in De Theaterbakkerheij

Op vrijdag 1 februari staat de Goudse woordkunstenaar Rik Zutphen, alias De Droominee, in De Theaterbakkerheij. Rik is een spoken word performer die woorden met bezieling tot leven laat komen op het podium. Middels improvisatie met stem, ritme en muziek ontstaat er iets fragiels waardoor de tekst op een andere manier bij de luisteraar zal landen. Het belooft een uniek optreden te worden in De Theaterbakkerheij waarbij De Droomine met poëzie, muziek en beeldende kunst zijn zienswijze over de dingen van alledag bespreekt. Hij hoopt zo mensen te ontwaken uit hun dromen. In juni 2018 stond hij tijdens Roze Zaterdag-geloofsviering in een volle Sint Janskerk in Gouda. 

Rik begon in 2004 als spoken word performer onder de naam Skinfiltr8r maar veranderende zijn podiumnaam al snel in De Droominee, In zijn optredens gebruikt hij aan de ene kant de prekerige taal van een dominee en aan de andere kant dromerige beeldtaal.

Spoken word is een kunstvorm dat tussen zingen, rappen en dichten in zit. De klank van de stem is hierbij heel belangrijk. Tijdens zijn optredens maakt De Droominee er allerlei bewegingen bij en voegt hij muziek of beeld toe. Elk optreden is een unieke ervaring die nooit 100% hetzelfde is.

Tickets kosten €5,- en zijn te bestellen via www.theaterbakkerheij.nl

01-02-2019 09:00

Advertisements