Za. 01-10: Drukkerswerkplaats presenteert bibliofiele uitgave.

Op zaterdag 1 oktober presenteert de Drukkerswerkplaats weer een prachtige, nieuwe bibliofiele uitgave. ‘Lied van de wormen’ van dichter Hans Dekkers en kunstenaar Ina van Zyl, wordt dan officieel overhandigd aan Piet Gerbrandy (winnaar van de Jan Campertprijs), de volgende dichter in de serie van Nederlandse poëten die hun werk zien verschijnen in hoogdruk bij Sub Signo Leonis.

‘Lied van de wormen’ is een profane hymne, die zich richt tot de mensheid met zijn hardnekkige en hoogmoedige geloof in onvergankelijkheid en onsterfelijkheid. Mama worm zingt haar lied en haar soortgenoten belegeren onverschrokken de beschaving van de bovengrondsen. De lino’s die het gedicht begeleiden zijn van de hand van de in Zuid-Afrika geboren en in Amsterdam werkende Ina van Zyl.

De introductie van deze wormstekelige uitgave wordt omlijst met een programma van woord en muziek. De aanvang is om 14.00 uur. Na een voordracht van Hans Dekkers volgt een muzikaal intermezzo door Ned McGowan op contrabasfluit met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven compositie van Bart Spaan. Peterpaul kloosterman vertelt over het ontwerp en de productie van ‘Lied van de wormen’. Daarna wordt het eerste exemplaar overhandigt aan Piet Gerbrandy, die vervolgens een korte reactie zal geven. 

Advertisements

De presentatie vindt plaats in de Chocoladefabriek, Klein Amerkia 20, Gouda.