Yassine Mellah (10) nieuwe kinderburgemeester van Gouda

Yassine Mellah (10) van de Casimirschool is de nieuwe kinderburgemeester 2016-2017 van Gouda. De jury, onder leiding van wethouder Daphne Bergman, vond het moeilijk kiezen tussen de zes kandidaten die hebben meegedaan aan deze verkiezing. De kinderen in de jury waren het er al snel met elkaar over eens dat Yassine met zijn vlotte babbel, maar vooral met zijn goede ideeën, het moest worden.

Yassin hield zijn toespraak vol enthousiasme, wist veelal uit het hoofd te vertellen en kwam zeer goed naar voren. Een van zijn plannen is om kinderen meer bij de gemeente te gaan betrekken. “Ook wil ik minder groepen kinderen. Er moet meer verbinding zijn tussen allochtonen en autochtonen.”

Hij kan vandaag al direct aan de slag. Aan het begin van de middag kan hij direct de Goudse Montmartre, een antiek- en curiosamarkt openen.

Advertisements

Vertrek Julie-Anne
Julie-Anne was vanochtend voor het laatst kinderburgemeester en draagt het stokje over aan Yassine. Ze heeft één tip voor hem: “Grijp alle kansen aan die je krijgt om jezelf als kinderburgemeester te promoten en er echt voor gaan.”

Milo Schoenmaker kijkt er met de volste vertrouwen naar uit. “De vorige twee hebben dat goed gedaan en de belangstelling voor de kinderburgemeester groeit. Het is een jongen die een goede presentatie heeft gegeven. Het wordt weer een leuk jaar.”