Workshops op Landgoed De Peerdegaerdt

Voor wie tijdens de zomermaanden nog op zoek is naar leuke en gezonde activiteiten, kan voor verschillende workshops terecht bij Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen.

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om te zien waar hun voedsel vandaan komt, of willen dit weer zelf gaan bereiden zonder kunstmatige toevoegingen. Met de ontwikkeling van diverse workshops, die inspelen op de verschillende seizoenen, komt De Peerdegaerdt in deze wens tegemoet.

Workshop Zelf jam maken
Van vers fruit maak je zelf de lekkerste jam. De boomgaard van De Peerdegaerdt zorgt ieder jaar voor heerlijk vers fruit zoals pruimen, mirabellen en kersen. Daar kun je overheerlijke jam van maken.

Workshop Eetbare paddenstoelen kweken
Tijdens deze workshop komt zowel de theorie als de praktijk over het kweken van Eetbare paddenstoelen aan bod. Deelnemers leren hoe ze zelf eetbare paddenstoelen kunnen kweken op afvalstoffen als gerooid hout en koffiedrab. Om vervolgens te genieten van een heerlijke biologische lunch in de boomgaard, waarna in de recent geopende Shiitake kwekerij op de praktijk wordt ingegaan.

Geïnteresseerden kunnen zich via Facebook of info@peerdegaerdt.nl inschrijven voor de verschillende workshops die op De Peerdegaerdt georganiseerd worden. Meer informatie over de workshops kunt u vinden op www.peerdegaerdt.nl .