Woonzorglocatie in Sint Jozefpaviljoen in Gouda

Gouda – Afgelopen week tekenden Domus Magnus en AM Real Estate Development een overeenkomst voor de herontwikkeling van het Sint Jozefpaviljoen. Het voormalig rooms-katholiek ziekenhuis en weeshuis aan de Graaf Florisweg te Gouda wordt verbouwd tot een woonzorglocatie. In totaal heeft Domus Magnus dertien bestaande locaties en, inclusief het Sint Jozefpaviljoen, vier nieuwe locaties in ontwikkeling.

Herontwikkeling
Het gaat om het hoofdgebouw van de Sint Jozeflocatie, het Sint Jozefpaviljoen. Dit erkend gemeentelijk monumentale pand werd tot begin 2014 gebruikt door het Groene Hart Ziekenhuis.
‘Naar verwachting kunnen de partijen het tweede kwartaal van 2018 starten met de verbouwing van het enorme gebouw zodat wij begin 2019 de eerste bewoners kunnen verwelkomen’, aldus directeur Huub Deterd. De ligging van de nieuwe locatie, op 15 minuten wandelen van het centrum, is ideaal met alles binnen handbereik. Achter deze historische locatie wordt de nieuwbouw van Goudshof gerealiseerd. De nieuwe buurt krijgt veel groenplekken en een waterrijke singel.
Dit project van Domus Magnus is vergelijkbaar met de huidige ontwikkeling van de polikliniek, het Groot Ziekengasthuis, in Den Bosch.

Sint Jozefpaviljoen
In totaal worden er 32 woonzorgappartementen gerealiseerd. Daarnaast worden er gezamenlijke algemene ruimtes verwezenlijkt zoals een restaurant, woonkamer en een activiteitenruimte. Het oppervlak tussen de Graaf Florisweg en het pand is enorm en biedt volop mogelijkheden voor het realiseren van een buitenruimte voor de toekomstige bewoners.
De geschiedenis van de locatie leeft voort en originele details worden bewaard tijdens de verbouwing. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het voormalig ziekenhuis gebombardeerd. De oostelijke vleugel werd in zijn geheel verwoest. Na de oorlog is dit gedeelte door een andere architect herbouwd. In het gebouw staat ter nagedachtenis van de slachtoffers een gedenksteen.

Meer informatie
Wie belangstelling heeft om te wonen op één van de woonzorglocaties van Domus Magnus, kan voor meer informatie kijken op www.domusmagnus.com of contact opnemen via info@domusmagnus.com of 085-0654910.