Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen bereikt hoogste punt

Gouda – De nieuwe woonzorglocatie aan de Graaf Florisweg 77 bereikte dinsdag 22 mei het hoogste punt. In het voormalig rooms-katholiek ziekenhuis en weeshuis Het Sint Jozefpaviljoen verwezenlijkt Domus Magnus luxe woonzorgappartementen. Naar verwachting begroet dit erkend gemeentelijk monumentale pand haar eerste bewoners in december 2019.

Dit letterlijke hoogtepunt ging niet onopgemerkt voorbij. Mariska Tichem, algemeen directeur van Domus Magnus, hield een toespraak op locatie. Tichem richtte zich tot het team van aannemersbedrijf Nico de Bont, dat gespecialiseerd is in behoud en restauraties van monumentaal en cultureel erfgoed. Vervolgens werden zij getrakteerd op een broodje kroket van Kees Kroket.

In Het Sint Jozefpaviljoen worden 34 woonzorgappartementen gerealiseerd, verspreid over drie woonlagen. De appartementen bestaan uit een woonkamer, een ruime slaapkamer of slaapgedeelte, een kitchenette en een eigen badkamer met douche en toilet. Het gebouw wordt volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen. Daarnaast worden er gezamenlijke algemene ruimtes verwezenlijkt zoals een restaurant, woonkamer en activiteitenruimte. Het ruime oppervlak tussen de Graaf Florisweg en het historische pand biedt volop mogelijkheden voor het realiseren van een grote buitenruimte voor de toekomstige bewoners.

Advertisements

Bent u nieuwsgierig geworden naar Het Sint Jozefpaviljoen? Meer informatie en het aanvragen van een brochure kunt u vinden op www.domusmagnus.com/locaties/sint-jozefpaviljoen

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

27-05-2019 13:00