Woonpartners bouwt 8 woonwagenwoningen in Waddinxveen

Waddinxveen – Het College van B&W in Waddinxveen heeft afgelopen dinsdag 16 januari 2018 met instemming kennis genomen van de opdrachtverstrekking voor het bouwen van woonwagenwoningen op de locaties van Parksingel en Parkzoom in Park Triangel. Woonpartners realiseert op dit moment op twee locaties sociale huurwoningen. In het project Parkzoom zijn achttien woningen begin deze maand opgeleverd. En in het project Parksingel zijn de zes appartementen en de vijftien eengezinswoningen tot aan de eerste etage gebouwd. Daar komen nu twee keer vier woonwagenwoningen bij.

De gemeente en Woonpartners hebben veel energie gestoken in de onderhandelingen en gesprekken met bewoners. Het was niet altijd gemakkelijk om zowel de belangen van de bewoners als de investeringsruimte van gemeente en Woonpartners in balans te houden. De gemeente Waddinxveen en Woonpartners hebben in dit traject nauw samengewerkt en samen gezorgd voor een goede kwaliteit.

Zo hebben ze er voor gezorgd dat de woonwagenwoningen mooi aansluiten op de naastgelegen bebouwing met de keuze van het zelfde type metselwerk. Dit zorgt voor eenheid in de straat. Er is ook rekening gehouden met de herkenbaarheid van een woonwagenwoning voor de toekomstige bewoners. De tuinen en percelen worden omsloten met een groen hekwerk dat ook in de wijk vaak wordt toegepast.

Advertisements

De woonwagenwoningen zijn bedoeld voor de bewoners van de woonwagens aan de Meteorenweg en/of Pater Jornaweg. Met de bewoners zijn al geruime tijd gesprekken gaande over de vorm, uitvoering, de grootte van de nieuwe woonwagenwoningen en de verhuizing.

Uitvoering
Alle woningen zijn gelijkvloers, hebben 4 slaapkamers, een ruime woonkamer, open keuken en badkamer. De gebruiksoppervlakte is 85 m². Ze hebben tevens een licht glooiend dak met keramische dakpannen. De woonwagenwoningen worden gebouwd met bakstenen en hebben afhankelijk van de locatie een lichte wit-geelachtige kleur of roodachtige baksteenkleur. In combinatie met de donkere steen voor de plint passen beide kleurstellingen in de bestaande bebouwing. Op het perceel wordt ook een berging geplaatst.

Planning
Aannemer Zwaluwe Bouw gaat de opdracht uitvoeren en hoopt de woningen uiterlijk in week 40 (eind september 2018) op te leveren. Dat is in dezelfde periode als de oplevering van de 21 sociale huurwoningen en -appartementen in Parksingel.