Sjoerd den Hertog wint marathon in Groningen

Gouda – Hij was er al het hele seizoen naar op jacht: naar die begeerde hoogste trede op het podium. En op zaterdagavond 20 januari, uitgerekend in zijn thuiswedstrijd, in Sportcentrum Kardinge in Groningen, sprintte Gouwenaar Sjoerd den Hertog soeverein naar de winst in de twaalfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup.

Na drie podiumplekken (twee keer derde, een keer tweede) ontbrak dit seizoen nog de gouden plak aan de verzameling ereplaatsen. Wat in Utrecht, bij het Nederlands Kampioenschap op Nieuwjaarsdag, misging, ging zaterdagavond goed: Den Hertog reed weg in de laatste ronde, knalde door de laatste bocht, bleef overeind, en sprintte naar de winst. Met een oerkreet kwam de de 26-jarige biologiestudent over de meet, net voor Arjan Stroetinga en Simon Schouten. De ontlading was enorm en de overwinning smaakt dubbel zoet, doordat hij het oranje leiderspak weer terug veroverde nadat hij het vorige wedstrijd was kwijtgeraakt.

De avond begon al mooi in de Beloften (Neo-Senioren)categorie met een tweede plek voor de 21-jarige Boskoper Sjors van der Meer net als Den Hertog lid van SC Gouda.

Advertisements

Sjoerd den Hertog (nr 82) tweede van rechts (foto Bert Kool)