Woe. 6-12: Boekpresentatie muzikaal kerstsprookje

Gouda – “Vanaf de rug van een kameel ziet Gouda er anders uit. Zelfs het kerstverhaal.”

Op woensdag 6 december om 16.00 uur wordt het nieuwe muzikale kerstsprookje ‘Tobias en zijn kameel’, gepresenteerd in de Chocoladefabriek Gouda. Tobias is apetrots dat zijn avonturen en belevenissen als boek wordt uitgegeven. Vanaf 15.15 uur rijdt hij op zijn kameel door de historische binnenstad van Gouda. Dat levert sprookjesachtige beelden op. Vele kinderen zullen hem volgen op zijn route die zal eindigen bij de Chocoladefabriek waar hij het eerste exemplaar zal overhandigen aan een BN-er, een Bijzondere Nederlander (de identiteit van de bn-er blijft nog even een verrassing).

Over het Boek
‘Tobias en zijn kameel’ is een wat ongewoon, maar zeer boeiend verhaal, voor kinderen van 8-11 jaar. Met een verrassende, speelse kijk op de essentie van het oude kerstverhaal is het geschreven voor een brede, interculturele en interreligieuze doelgroep. Een noviteit is de speciaal gecomponeerde muziek bij het boek, die het tempo van de (voor)lezer volgt i.p.v. omgekeerd. Dat maakt het (voor)lezen tot een extra intense belevenis. Leesstimulering is dan ook een van de doelen. Het verhaal verschijnt multimediaal (boek, e-book, luisterboek en als een reeks vertelvoorstellingen (besloten en open).

Advertisements

Ongewoon verhaal
Het verhaal gaat over Tobias, een eigenzinnige, avontuurlijke jongen. Hij bekijkt de wereld vanaf zijn kameel van een andere kant, wat een ongewoon kerst verhaal oplevert. Zonder engelen, herders, Maria & Jozef, maar ook zonder kerstman, rendieren en Çhristmas happiness. Maar aan het eind verschijnen plotseling de Drie Wijzen uit het Oosten in het verhaal. Ze komen met geschenken, maar treffen geen ‘kind in de kribbe’ aan. Want acht, dat was ook maar een oud verhaal, waar we niet meer aan doen. Die confrontatie zorgt voor een verrassende en speelse kijk op de essentie van kerst. Waar gaat het nu eigenlijk om?… “Tobias en zijn kameel” wil een antwoord zijn op een brede behoefte aan kerstverhalen, zonder religieuze binding, maar wel met zinnige inhoud. Waarbij ieder kind, ongeacht cultuur en religie, zich met Tobias kan identificeren.

Multimediale benadering
Het boek (mooi, gebonden, hardcover, prachtige illustraties), e-book en audio(luister)boek. En met een reeks vertelvoorstellingen over het verhaal. Besloten voorstelling op scholen, bibliotheken, ed en open voorstellingen in culturele centra. Voor de komende kerstperiode is er reeds voor ca 400 kinderen een vertelvoorstelling geboekt Publieke voorstellingen zijn er Gouda, op vrijdag 15 december om 16.30 uur bij Turfmarkt 27 (voormalige synagoge) en in Rotterdam, zondag 17 december om 14.30 uur, Grote Kerkplein 5 (bij de Laurens), Capelle a/d IJssel, vrijdag 5 januari 15.00 uur (van Capellenhuis).

Meer informatie en reserveren
Het boek is te koop voor 12,50 euro, via de reguliere boekhandel en via de eigen website.
Website: www.tobias-en-zijn-kameel.nl