7e expositie Gouds Werk

Gouda – Vanaf zaterdag 2 december is de 7e expositie Gouds Werk in Gouwestein te bezoeken.
Men kan de werken bewonderen van de kunstenaars Marianne Waalwijk, Nicole Jansen en Liesbeth Kool.Marianne exposeert met haar schilderijen, Nicole met haar foto’s en Liesbeth toont bijzonder keramiek.

Marianne Waalwijk ziet zichzelf als een ‘verbeeldend kunstenaar’. Ze maakt tekeningen, schilderijen, collages en beeldend werk, ook in opdracht. Ze gebruikt terugkerende elementen: een hartje omdat ze zo van mensen houdt, een koe omdat ze in Holland woont en een vogeltje omdat ze zo’n ‘fladdertje’ is.

Nicole Jansen ziet fotografie als een gevangen illusie, een fractie van de werkelijkheid. Volgens haar kan een beeld vleien, maar ook confronteren. Ze vindt het leuk als mensen stilstaan om te kijken wat ze werkelijk zien op haar foto’s, ze verrast. Marianne en Nicole hebben al een halfjaar een pop-up galerie/atelier tegenover het station op de begane grond van het gebouw van de Goudse Verzekeringen.

Advertisements

Liesbeth Kool heeft de lerarenopleiding Handvaardigheid en Textiele Werkvormen gevolgd en op de Werkschuit cursussen schilderen en keramiek gedaan. Momenteel combineert ze gedraaide vormen met handvormtechnieken en glas. Liesbeth zegt zelf dat ze ‘rommelt’ met spullen en ideeën die voorhanden zijn. Echter de keramiek die zij creëert is heel bijzonder.

December is kadootjes-maand. Wie weet komt men in deze expositie op een idee. De 7e expositie Gouds Werk is van 2 december 2017 tot 26 februari 2018 te bezoeken. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.30 uur en zaterdags van 9.30 tot 14.30 uur. Deze expositie is georganiseerd door de vrijwilligers Janny de Keijzer en Sjouk Engels.