Woe. 20-9: Thema-avond: Autisme, eten en prikkels

Gouda – Het Autisme Inloop Team organiseert op woensdagavond 20 september de thema-avond: Autisme, eten en prikkels. Annemieke van Maanen is verpleegkundig specialist bij ggz Yulius. Samen met haar collega Frieda Boudesteijn heeft zij het stappenplan ‘Stap voor Stap, Hap voor Hap’, ontwikkeld. Een behandeling voor eetproblemen bij kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS).

Eten kan voor kinderen met ASS om verschillende redenen een complexe opdracht zijn. Niet alleen de mond motorische vaardigheden om te kunnen eten, maar ook de sensorische informatieverwerking, het autistisch denken en omgevingsfactoren kunnen van invloed zijn op het eetgedrag van kinderen met ASS. Annemieke zal deze avond ingaan op het thema.

Belangstellenden zijn welkom in Gezondheidscentrum Korte Akkeren, Constantijn Huygenstraat 121 C in Gouda. Vanaf 19.30 uur(zaal open) en de lezing begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro, en gratis voor leden van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Informatie en aanmelden: autismeinloopgouda@gmail.com of Henny Stam 06-455 885 98.

Advertisements