Woe. 2-5: Lezing ‘Omgaan met dood en rouw in de Islam’

Gouda – “Elke ziel zal de dood proeven. En jullie zullen je beloning pas volledig betaald krijgen op de dag van de Opstanding.” (koran, 3:185).

Elke cultuur heeft haar eigen rituelen en gebruiken rondom dood en rouw. De Islam kent een aantal duidelijke handelingen die men dient te verrichten met betrekking tot de dood en rouw. Deze handelingen zijn gebaseerd op de authentieke bronnen van de Islam: de Koran en de betrouwbare Hadith(overleveringen) van de profeet).

In deze lezing zal Abdeslam Chakir aandacht schenken aan een aantal onderdelen van deze handelingen. Onderstaande aspecten komen aan bod:
– Betekenis van de dood in de Islam.
– Wat zijn de taken van de moslimgemeenschap: voor, tijdens en na een sterfgeval?
– Rituele wassing, begrafenisstoet, het graf, de rouwperiode.

De lezing vindt plaats op 2 mei, om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur), in De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda. De entree is 5 euro, excl. consumpties. Aanmelden kan via info@boek-en-troost.nl, voor meer informatie zie www.boek-en-troost.nl.

Over de spreker

Abdeslam Chakir is werkzaam als casemanager bij Landelijk steunpunt extremisme(LSE). Hij is woonachtig in Rotterdam en daar actief bij onder meer de Pelgrimvaderskerk en wijkpastoraat. Na zijn studie sociaal pedagogiek heeft hij islamstudies gedaan in Marokko. Abdeslam Chakir heeft jaren gewerkt in de jeugdzorg als gezinscoach. Ook geeft hij diverse trainingen over opvoeding, gezin en zelfontwikkeling.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

02-05-2018 12:08