Woe. 2-5: Hoe krijg je meer vlinders in de tuin?

Gouda – Het KNNV organiseert van 14.00 tot 16.00 uur de maandelijkse inloopmiddag in het informatiecentrum Heempad aan de Bloemendaalseweg. Het thema van deze middag is: hoe krijg ik meer vlinders en bijen in de tuin?

Het is bekend dat het aantal insecten zoals vlinders en bijen sterk is afgenomen. Dat komt omdat er in onze graslanden minder bloemen zijn. Boeren kunnen er iets aan doen door bloemrijke randen aan te leggen. Maar ook particulieren kunnen er iets aan doen door in hun tuin planten te zetten die vlinders en insecten lokken.

Er liggen folders van de Vlinderstichting met informatie welke planten geschikt zijn. Ook kun je informatie krijgen over de Goudse operatie steenbreek, met tips om je tuin of buurt groener te maken.

Advertisements

Voor al deze en andere vragen over het dierenleven in de tuin, kun je terecht tijdens de inloopmiddag in het infocentrum Heempad aan de Bloemendaalseweg. Uiteraard ben je ook met andere groen- en natuurvragen welkom. Vrijwilligers van het KNNV geven graag antwoord.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

02-05-2018 12:16