Wo.30-09: Basisschool de Bijenkorf organiseert Begroetingsdag

Basisschool de Bijenkorf organiseert op 30 september 2015 voor de tweede keer de Begroetingsdag. Elf verschillende instanties in de wijk werken mee aan dit activiteitenfestijn in Gouda Noord.

Wat begon als een wens van de leerlingenraad van Basisschool de Bijenkorf om de wijkbewoners te begroeten, is uitgegroeid tot een groot activiteitenfestijn door en voor leerlingen van de school en de wijkbewoners. Op woensdag 30 september a.s. is de tweede begroetingsdag. Gouda Noord slaat hiermee de handen ineen.

Leerlingen van Basisschool de Bijenkorf bezoeken en maken kennis met allerlei instanties in de wijk, zoals zorgcentrum De Savelberg, middelbare school GSG Leo Vroman, school Auris Taalplein, Sport Punt Gouda, kindercentra Quadrant, voetbalvereniging Olympia en het Leger des Heils. Met als doel elkaar beter te leren kennen.

Kinderen van de Bijenkorf gaan spelletjes doen bij voetbalvereniging Olympia, hand in hand met ouderen via de ANBO (Algemene Nederlandse Ouderenbond), en worden verrast met wat lekkers van de Leger des Heils keuken. De leerlingen van GSG Leo Vroman helpen de ouderen uit de wijk met hun computervragen. Kindercentra Quadrant en de Brede school organiseren kinderactiviteiten voor de kinderen uit de wijk en de bewoners van de Savelberg. De kinderen van Auris Taalplein stellen hun school open voor koffie voor de buurtbewoners.