Wo.30-03: Lezing Fatale kunst in Cultuurhuys de Kroon

Op woensdagavond 30 maart houdt Carina Mathot, beeldend kunstenaar en docent bij Stichting Vonk van 20.00 uur tot 22.00 uur in Cultuurhuys de Kroon een kunstlezing met als thema Fatale Kunst.

Aan het eind van de 19e eeuw, het fin de siècle, is het Symbolisme de belangrijkste kunststroming. Grote namen zijn Klimt, Toorop, Odillon Redon en Khnopff. In de lezing Fatale Kunst is de vrouw het symbool van de gevaarlijke aantrekkingskracht: De Femme Fatale en de Fatale kunst.

Aan een beroemde vrouw, de Nederlandse beeldhouwster en kunstverzamelaar Saar de Swart schenkt de Kunsthal in het voorjaar van 2016 aandacht met een boeiende tentoonstelling. Saar de Swart woonde in het fin de siècle in Parijs en maakte kennis met kunstenaars als Auguste Rodin, Vincent van Gogh, Émile Bernard en Odillon Redon.
Vanaf 19 februari pakt het Van Gogh Museum uit met de verbeelding van prostitutie in de Franse kunst in de periode 1850-1910. In het Haags gemeentemuseum, vanaf 26 februari Jan Toorop en vanaf 12 maart Gustav Klimt met Judith 1 en Egon Schiele, portret van Edith.

Beeldend kunstenaar en docente kunstbeschouwing Carina Mathot neemt u mee op een visuele kunstreis naar de bronnen van de fatale vrouw in de oudheid tot het fin de siècle met zijn fatale kunst en zijn fatale vrouwen. Aanvang 20.00 uur, Cultuurhuys de Kroon, Rabozaal.Kaarten (€ 5,00) te koop via www.cultuurhuysdekroon.nl
Cursisten van Stichting Vonk betalen € 3,50 (kaarten te koop bij de administratie, dagelijks ma t/m vr van 13.00 – 17.00 uur)