Wo. 26-10: Workshop Mindfulness met Crista Hoeksema

Op woensdagochtend 26 oktober van 10.00 – 12.00 uur wordt er een workshop Mindfulness georganiseerd in de Gele Linde in Gouda.

De boodschap dat iemand kanker, is vaak het begin van een periode vol stress. Mindfulness kan de ziekte niet wegnemen, maar vermindert wel de stress en de lichamelijke symptomen. Het helpt patiënten en hun omgeving beter om te gaan met de gevolgen van de ziekte. Mindfulness is een wetenschappelijk onderzochte meditatietechniek en levensvisie. De gebruikte technieken zijn eenvoudig.
De oorspronkelijke methodiek is ontwikkeld door de Amerikaan arts Jon Kabat-Zinn. Hij ontdekte dat patiënten hun pijn en lichamelijke klachten beter op kunnen vangen door bewuster om te gaan met hun aandacht.
Crista Hoeksema begeleidt deze themaochtend. Ze geeft diverse mindfulnesstrainingen. Deze workshop biedt de mogelijkheid om kennis te maken met Mindfulness.

Inloophuis de Gele Linde is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker. Kanker is ingrijpend voor zowel degene die kanker krijgt als voor zijn of haar naasten. Een luisterend oor en een plek waar met gelijkgestemden contact kan worden gelegd is belangrijk. Mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten willen soms een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn. Deze mensen kunnen terecht in het Inloophuis de Gele Linde.

Advertisements