Wo. 18-10: Basisinkomen is het discussiepunt

CNV Vakmensen wil begrip solidariteit inhoud geven in Gouda
Een basisinkomen maakt mensen lui. Maar een basisinkomen maakt het ook mogelijk om studiefinanciering en uitkeringen overbodig te verklaren. Met die twee stellingen wil vakbond CNV Vakmensen de gesprekken aanwakkeren met leden en niet-leden over het thema solidariteit. Op woensdag 18 oktober om 19.30 uur in het Best Western Plus City-hotel in Gouda is zo’n gesprek.

De vakbond constateerde al eerder dat heel veel mensen geneigd zijn solidair te zijn met hun omgeving. Maar hoe ziet die solidariteit er dan uit? Welke samenleving willen we nu eigenlijk zijn met elkaar?

CNV Vakmensen start daarom de campagne ‘Ik ben solidair’. De komende maanden gaat de vakbond graag met leden en niet-leden in gesprek over hoe solidariteit er dan uit kan zien. Om de discussie aan te zwengelen worden thema’s ingebracht. Het basisinkomen is het actuele thema. Kán het? Moet het? Is het absurd? Of is het ideaal?

Iedereen die graag wil deelnemen aan die discussie is van harte welkom op woensdag 18 oktober. In het Best Western Plus City-hotel in Gouda. Aanvang is 19.30 uur. Uiteraard is de toegang gratis.

18 oktober
19.30 uur
Best Western Plus City Hotel
Hoge Gouwe 201
2801 LE Gouda