Di. 17-10: Voorlichtingsavond over stemmingsstoornissen

25 september 2017

Op dinsdag 17 oktober vindt een voorlichtingsavond plaats over stemmingsstoornissen, waaronder bipolaire stoornis. De bijeenkomst wordt gehouden in Gebouw De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda en begint om 19.30 uur. De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De bipolaire stoornis kenmerkt zich door uitersten in stemming en activiteit. In een manie zijn mensen over het algemeen uitbundig en daadkrachtig. In een depressie meestal juist teruggetrokken en passief. Deze stemmingen en wisselingen kunnen grote gevolgen hebben voor degene die het zelf treft maar ook voor zijn of haar omgeving (familie, vrienden of collega’s). Wat is nu precies een stemmingsstoornis en een bipolaire stoornis, hoe herken je het en wat zijn de behandelmogelijkheden? Maar ook: hoe kan ik de ander ondersteunen en wat kan ik doen en wat kan ik beter niet doen?

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is met een bipolaire stoornis te leven en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Voor meer informatie kunt u bellen naar bel 0182 56 36 00 of mailen naar preventie.gouda@rivierduinen.nl. Aanmelden is niet nodig.

Op www.rivierduinenl.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.