Wo.18-03: Thema-avond 'hoog sensitieve kinderen' bij De Vuurvogel

Thema-avond over Gevoeligheid grootbrengen

Spreekster Janneke van Olphen

Woensdag 18 maart 2015 van 20-22 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Advertisements

Hoogbegaafdenschool De Vuurvogel, Ouverturelaan 10 in Gouda (in ‘t Carillon)

Entree 5 euro per persoon (inclusief koffie/thee)

Aanmelden via: themaavond.devuurvogel@gmail.com

Contactpersoon Nelleke Fokker (efokker@hetnet.nl)

 

Gevoeligheid grootbrengen

Woensdagavond 18 maart organiseert De Vuurvogel in Gouda weer de jaarlijkse thema-avond. Het onderwerp dit jaar spitst zich toe op hoog sensitieve kinderen, Janneke van Olphen psycholoog en gespecialiseerd in hoog gevoeligheid/ hoogsensitiviteit zal deze avond spreken over “Gevoeligheid grootbrengen”. Tijdens deze interactieve lezing zal zij vragen beantwoorden als: Welk gedrag en welke kenmerken van een kind hebben te maken met hoog gevoeligheid en welke niet? Mijn kind is snel angstig, hoe ga ik hiermee om? Als ik mij stem verhef, raakt mijn kind al overstuur. Hoe kan ik mijn kind ergens op aan spreken zonder dat het gelijk overstuur is. En hoe kan het dat mijn kind maar door gaat ook al weet ik dat het allang toe is aan rust? Ze zal ons laten zien wat erbij het kind gebeurt, waardoor ook helder wordt wat het kind nodig heeft en welke handvatten dan goed werken. We leren deze avond ook begrijpen waarom de meeste hoog gevoelige kinderen zich zo neigen aan te passen, ten koste van hun eigen wil. Daarnaast zoeken sommige hoog gevoelige kinderen juist prikkels op, terwijl ze door de hoge mate van gevoeligheid juist overprikkeld raken hierdoor. Janneke van Olphen zal deze avond hoog gevoeligheid op een verfrissende manier uitleggen, door het in het perspectief van de hele persoonlijkheid te zetten.

 

Een thema-avond voor begeleiders, ouders en leraren dus. Locatie is bij De Vuurvogel, Ouverturelaan 10 in Gouda. De avond begint om 20.00 uur en zal rond 22.00 uur afgelopen zijn.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Gezien de grote belangstelling voor de thema-avonden van De Vuurvogel is het raadzaam vooraf een plekje te reserveren. Dit kan per email via: themaavond.devuurvogel@gmail.com. De Entreeprijs bedraagt 5,00 euro per persoon, te betalen bij binnenkomst. Als u vragen heeft over het thema dan kunt u die vragen naar hetzelfde email adres sturen, Janneke van Olphen zal de vragen dan verwerken in haar lezing.