Wo.18-03: Lezing over 'Hemelse Beelden' in Boskoop

Woensdag 18 maart houdt professor Hetty Zock een lezing over “Hemelse Beelden” in de vrijzinnig protestantse kerk aan de Burgemeester Colijnstraat no. 24 te Boskoop.

Hoe denken en spreken mensen vandaag de dag over de hemel? En welke betekenis heeft dat voor hun persoonlijk leven en geloof? Met een ‘letterlijke’ opvatting van de hemel komen vrijzinnige mensen niet ver. De hemel heeft betrekking op zaken die zintuiglijke waarneming en rationeel begrip te boven gaan. Daarom kun je er het beste op een verbeeldende manier over spreken. Deze lezing zal insteken bij de ontelbare moppen en korte verhalen die over de hemel bestaan. Via humor, als beeldend medium, blijken we religieuze taal met ons dagelijks leven te kunnen verbinden. Ook helpt humor bij het omgaan met existentiële vragen rond leven, ziekte en dood.

 

Advertisements

Hetty Zock is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen als bijzonder hoogleraar Levensbeschouwing en Geestelijke  Volksgezondheid, namens het KSGV en de VVP. Daarnaast werkt zij als trainer/coach voor geestelijk verzorgers en pastores. Eerder werkte zij 12 jaar in de Nederlandse Hervormde Kerk, eerst als pastoraal medewerker voor de jeugd in Den Haag, en daarna 10 jaar als vrijzinnig voorganger in Leiden/Oegstgeest en in Delft.

 

Aanvang:         20.00 uur

Kerk open:       19.15 uur

Entree:             € 5,00 inclusief koffie/thee in de pauze