Wo.18-03: Informatieavond over wondzorg

Op woensdag 18 maart organiseert het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) samen met De Hart&Vaatgroep en Diabetesvereniging Nederland (DVN) een informatieavond over wondzorg. Deze avond is bedoeld voor mensen met diabetes en vaatproblematiek.

 

Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar in vergaderzaal de Ridderhof. Er is gelegenheid om informatiestands te bezoeken. Vanaf 19.30 zijn er diverse presentaties over vaten, de preventie van voetproblemen en over het belang van goede wondzorg. Deze presentaties worden gegeven door een chirurg, een podotherapeut en door gespecialiseerd wondzorgverpleegkundigen.

Advertisements

 

Wond Expertise Centrum

Patiënten die te maken hebben met wonden die moeilijk genezen kunnen terecht in het Wond Expertise Centrum van het GHZ. In dit centrum werken deskundigen samen om complexe wonden sneller te laten genezen. De specialist en gespecialiseerd wondverpleegkundigen gaan op zoek naar de oorzaak van de slechte wondgenezing. Aan de hand van de diagnose wordt het best passende behandelplan opgesteld. Het behandelteam van het wondcentrum bestaat uit vaatchirurgen, dermatologen, plastisch chirurgen, een wondverpleegkundige en een verpleegkundig specialist. Er wordt nauw samen gewerkt met de gipsverbandmeesters, de podotherapeut en de orthopedisch schoenmaker.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan via aanmelden@ghz.nl of tel.: (0182) 50 50 50. Kijk voor het volledige programma op www.ghz.nl/voorlichting.