Wo.15-04: Start Gouda Oost Gezond

Van 15 t/m 25 april organiseren St. SaSaFit, buurtbewoners en Gemeente Gouda in aanloop naar de sportweek de gezondheidsbeurs met activiteiten voor verschillende doelgroepen. Alle bewoners in Gouda Oost zijn hierbij uitgenodigd. Het doel is algemene gezondheidsvoorlichting, kennis overdragen en laagdrempelige activiteiten om bewoners bewust te maken van gezonde voeding, beweging en de voordelen daarvan ter preventie van o.a. diabetes en hart- en vaatziekten.

Gezondheidsbeurs

Samen met de Gemeente Gouda, Sportpunt Gouda, CJG, sociaal wijkteam Gouda Oost de GGD, SportpuntGouda, de Vierstroom, Sanofi, Woonpartners en de gezondheidscentra Klein Iterson en Goverwelle gaan we de Gezondheidsbeurs realiseren met daarin verschillende activiteiten, te weten:

Marktplaats voor exposanten

Organisaties die actief zijn op het gebied van bewegen, gezonde voeding en/ of gezondheidszorg krijgen op de beursvloer de mogelijkheid om direct in contact te komen met bewoners en geïnteresseerden uit de wijk Goude Oost. Daarnaast is het ook bedoeld voor om elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Deelname aan de beurs is ook een uitstekende manier om den eigen activiteiten van een organisatie te laten zien.

Healthcheck

Er is een Healthcheck beschikbaar voor bewoners waar zij o.a. de bloeddruk, suiker en BMI kunnen testen. Partijen als de huisartsenverenigingen, De Vierstroom, Sanofi en de GGD, maken gezamenlijk de Healthcheck mogelijk.

Gezondheidsworkshops en interactieve sportsessies

Om een dynamisch programma neer te zetten en bewoners op interactieve manier te informeren over hun gezondheid geven wij een gezondsheidscursus (prismacursus). Daarnaast gaan bewoners gaan met elkaar de uitdaging aan bij verschillende spellen. En de winnaars worden natuurlijk beloond met een ‘gezonde’ prijs. Ook zijn er verschillende workshops te volgen op de beursvloer voor verschillende leeftijden: (wandelen in een groep, Nordic Walking, spinning, bootcamp etc. Ook na de gezondheidsbeurs wordt de mogelijkheid geboden om gratis of tegen en gereduceerd tarief kennis te maken met verschillende sporten.

Kijk voor het programma op http://www.woonpartners-mh.nl/uploads/files/1/2015-04-02%20Gouda%20Oost%20Gezond%20Poster.pdf