Wo.11-05: VOORBEREIDENDE MUZIEKLES VOOR KINDEREN: HOERA, IK KAN NOTEN LEZEN

Heeft u kinderen uit groep 4 (leeftijd van 7 t/m 9 jaar) en wilt u hen een goede basis geven om een instrument te leren bespelen? De Goudse muziek- en pianodocente Sabina Grahic start na de meivakantie met een nieuwe reeks van negen muzieklessen. De locatie is de ruimte van Randstedelijk Zanginstituut ( Lange Groenendaal, 1e verdieping van Bibelebonz) in Gouda. De eerste les is op woensdagmiddag 11 mei om 15.00 uur. Aanmelden kan tot en met vrijdag 22 april. Meer informatie via sabinagrahic13@gmail.com.

De muzieklessen van Sabina zijn gericht op het spelenderwijs noten leren; herkennen, schrijven, lezen en toepassen.
Door te klappen leren de kinderen ritmes en verschillende maatsoorten. Zingend gaan ze noten herkennen en vervolgens van bladmuziek lezen. De reeks wordt afgesloten met het schrijven van een eigen muziekstukje, waarin de deelnemers alle geleerde theorie zelf kunnen toepassen.

Deze muzieklessen zijn voornamelijk bedoeld ter voorbereiding op het bespelen van een muziekinstrument, piano in het bijzonder.
Bij aanvang krijgen de kinderen een mapje met opdrachten en leerstof. Zelf potlood, gum en puntenslijper meenemen.

Advertisements

De muziekcursus bestaat uit negen lessen die op volgende data worden gegeven: woensdag 11, 18 en 25 mei. 1, 8, 15, 22 en 29 juni en op 6 juli van 15:00 tot 15:30 uur. De kosten zijn 60 euro per kind voor de hele cursus.