Wo.11-02: Schooldamtoernooi in Gouda

 

Op woensdag, 11 februari 2015 wordt in de bovenzaal van sporthal De MAMMOET  te Gouda het 3e Gouds schooldamtoernooi gespeeld.

Voor dit evenement hebben zich 82 scholieren aangemeld.

Advertisements

Het toernooi is een verdergaande samenwerking van de Brede School Gouda en de damvereniging Damlust, die ook het damtoernooi van 2013 en 2014 organiseerden.

 

Vanuit de overtuiging dat denksporten, zoals dammen en schaken, een positieve invloed hebben op rekenen, logisch denken, voorstellingsvermogen, concentratie en samenspel, verzorgen Damlust en de Brede School op een aantal scholen damlessen.

Sinds enkele jaren worden bij deze kennismakingslessen de eerste beginselen bijgebracht aan scholieren van de groepen 5, 6 en 7.

 

Maar liefst 9 Goudse scholen doen met 1 of meer teams (viertallen) mee aan dit damtoernooi. In twee categorieën, te weten welpen (leerlingen van groep 5 en 6) en pupillen (leerlingen van groep 7 en 8).  Totaal 20 schoolteams zullen hun krachten met elkaar meten op het dambord.

Per leeftijdsgroep zijn er 3 prijzen voor de best presterende schoolteams.

 

Tijdens het toernooi zullen DAMLUST en ook de Reeuwijkse damvereniging DEZ haar jeugdafdelingen promoten. Geïnteresseerden worden in de gelegenheid gesteld een aantal gratis damlessen te volgen.

 

De directie van de Brede School en Erno Prosman, voorzitter van de Goudse damvereniging Damlust en internationaal grootmeester dammen, zullen aanwezig zijn. Het toernooi begint om 13.30 uur. Verwacht einde ongeveer 16.30 uur.

 

De 2 sterkste schoolteams van beide categorieën plaatsen zich voor de schooldamfinale van de provincie Zuid -Holland. Dit toernooi wordt ook in Gouda gespeeld en wel op zaterdag, 7 maart as.