Di.10-02: Bloemschikkunst in ‘De Driestar Educatief’

Houdt u van bloemsierkunst? Kom dan op dinsdagavond 10 februari a.s. om 19:30 uur naar gebouw ‘De Driestar Educatief’ aan de Burgemeester Jamessingel 2 in Gouda. Conny van Dongen, presenteert dan namens vereniging Groei & Bloei de Japanse bloemschikkunst “Ikebana”
De Japanse liefde voor de natuur vormt de basis voor de opmerkelijk hoge ontwikkeling van de bloemenkunst in Japan. Mensen in andere landen waarderen natuurlijke schoonheid ook, maar in Japan vormt deze waardering bijna een religie. Veel westerlingen snappen in eerste instantie de dieper liggende achtergronden van Ikebana niet. Ikebana ofwel de kunst van het “tot leven brengen” van bloemen en planten in een schikking is dan ook doordrenkt met filosofische gedachten over onze verbondenheid met de natuur. Niet dat de afgesneden bloem of tak, die uiteraard ten dode opgeschreven is door Ikebana zou kunnen herleven. Nee, Ikebana is de kunst om met materialen uit de natuur iets neer te zetten waardoor de natuur en de mensheid dichter bij elkaar worden gebracht.

Deze presentatie duurt ongeveer 2 uur en is gratis te bezoeken voor leden van vereniging Groei & Bloei. Niet leden vragen wij een entree van €5,00. Bezoekers mogen gratis gebruik maken van het parkeerterrein gelegen langs het spoor tegenover de ingang van gebouw ‘De Driestar-Educatief’.