Wo. 09-01: Kick-off voor de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame stad van de toekomst’.

De wedstrijd wordt in Gouda al voor de 7e keer gehouden. Leerlingen van de bovenbouw van vijf middelbare scholen en één school voor middelbaar beroepsonderwijs doen mee.

In totaal gaan 132 leerlingen en studenten met elkaar de strijd aan om een duurzame wijk of bedrijventerrein te ontwerpen in Gouda of Boskoop.

De deelnemende scholen zijn dit jaar: Het Coornhert gymnasium, het GSG Leo Vroman en het Carmelcollege, locatie Antonius; dit jaar doen voor het eerst mee: het Hoornbeeckcollege, het Driestarcollege (locatie Gouda) en het Coenekoopcollege (locatie Boskoop).

Tijdens de kick-off gaan duurzaamheidswethouders Hilde Niezen en Leo Maat in op het belang van duurzaamheid en energietransitie. Ckees van Oijen, voorzitter van de Stichting Duurzame Stad, zal de ontwerpopdracht toelichten.

Na de kick-off gaan de leerlingen de komende maanden op de scholen groepsgewijs aan de slag met het ontwerpen. Na een voorselectie op de scholen gaan de groepjes met de beste ontwerpen door naar de finale. De finale is op 10 mei.

De wedstrijd wordt in opdracht van de gemeente Gouda georganiseerd door de Omgevingsdienst Midden-Holland in samenwerking met de Stichting Duurzame Stad van de toekomst.

09-01-2019 09:00

Advertisements