Tweede Gouds Gouden Boekje: de Zes Goudse Kaasjes

Gouda – Na het succes van het eerste Goudse Gouden Boekje ‘De Goudse Kaarsjes’ in 2015, werd in de zomer van 2018 het tweede Goudse Gouden Boekje gepubliceerd door uitgeverij Rubinstein (uitgever van de befaamde Gouden Boekjesserie), i.s.m. de twee initiatiefnemers (Marien Brand en Ronald van Rossum) en boekhandel Verkaaik.

Het boekje is geschreven en geïllustreerd door de in Gouda opgegroeide kinderboekenschrijver en -illustrator Harmen van Straaten. Een ‘must have’ voor verzamelaars van Gouda objecten en erg leuk voor de kleinste kinderen. Van het eerste boekje (uitgegeven t.g.v. de 60e editie van Gouda bij Kaarslicht) is ook een Noorse vertaling uitgegeven vanwege de band met zusterstad Kongsberg, toen al 60 keer de schenker van de grote kerstboom op de Markt. Van het tweede boekje is een erg leuke Engelstalige editie gemaakt. Het eerste boekje is nog hier en daar na goed zoeken te vinden in de Goudse boekhandels maar nagenoeg uitverkocht. Het tweede boekje is nog steeds te koop.

Momenteel wordt gekeken naar de mogelijke uitgave van een derde Gouds Gouden boekje, volg de ontwikkelingen op social media en in de media.

Advertisements

Bron: Centrummanager Gouda

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

07-01-2019 14:45