Wo.08-06: Gratis speelgoedpakket van CDA Gouda voor buitenspeeldag

CDA Gouda deelt voor de buitenspeeldag gratis speelgoedpakketten uit aan iedereen die op 8 juni, de nationale buitenspeeldag, een activiteit voor kinderen in zijn of haar buurt organiseert. Volgens CDA Gouda is het belangrijk dat kinderen buitenspelen, het is niet alleen gezond maar ook goed voor de ontwikkeling.

Iedereen die op de buitenspeeldag op 8 juni een activiteit voor kinderen in de straat of op de buurtspeelplaats organiseert, komt in aanmerking voor een speelgoedpakket. Het speelpakket is aan te vragen bij raadslid Eppy Boschma via eppy.boschma@gouda.nl. Het aantal pakketten is beperkt, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanvragen kan tot 1 juni, waarna uiterlijk 6 juni het pakket kan worden afgehaald. Op verzoek kan het pakket ook worden bezorgd. Het pakket bevat o.a. stoepkrijt, een bellenblaas en nog een leuke verrassing.

“Buitenspelen is heel gezond. Wij juichen het initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon toe. Het CDA wil kinderen graag stimuleren om buiten te spelen. Het spelen met andere kinderen uit de buurt is heel belangrijk, zowel voor henzelf als voor de wijk”, aldus CDA-raadslid Eppy Boschma.

Advertisements

De initiatiefnemers van buitenspeeldag: “Dagelijks buitenspelen was vroeger heel gewoon. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is maar noodzaak. Juist in een tijd dat maar liefst 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, levert buitenspelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. En dat hebben kinderen hard nodig in een maatschappij waarin veel van hen wordt verwacht en veel speelplekken zijn verwaarloosd.”