Wo.06-04: Themaochtend Stichting STEM Inloophuis de Gele Linde

Op woensdag 06 april 2016 houdt Inloophuis de Gele Linde de Themaochtend ‘Stichting STEM’ van 10.00 tot 12.00 uur in de Rotonde.
De meeste mensen zijn gewend om gevoelens en gedachten over een naderende dood zoveel mogelijk weg te duwen. Als je jong bent heeft dat ook niet je aandacht, want je bent volop bezig met het vorm geven aan je leven, een gezin stichten en/of je te ontwikkelen in je werk. Door de ziekte kanker komt de dood ineens heel dicht bij.
Bert Buizert van Stichting STEM gaat dit moeilijke onderwerp bespreekbaar maken. STEM staat voor STerven op je Eigen Manier en is opgericht door praktijkmensen uit de medische zorg. STEM wil sterven uit de taboe- en medische sfeer halen en een volwaardige plaats in het leven geven door mensen te stimuleren over sterven te praten en handvatten te bieden hoe ze dat kunnen doen. STEM wil zorg en mensen bij elkaar brengen.
Aanmelden vooraf is wenselijk, maar niet noodzakelijk; je kunt altijd bij ons binnenlopen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze themaochtend. Het wordt gehouden op onze nieuwe locatie: de Rotonde, Zuidhoef 138, 2804 TE Gouda.
Inloophuis de Gele Linde is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker. Kanker is ingrijpend voor zowel degene die kanker krijgt als voor zijn of haar naasten. Een luisterend oor en een plek waar met gelijkgestemden contact kan worden gelegd is belangrijk. Mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten willen soms een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn. Deze mensen kunnen terecht in het Inloophuis de Gele Linde.