Wo. 04-03: Zonta’s Ladies Night Film Special: Emma

Na het daverende success van vorig jaar organiseert Zonta Gouda op woensdag 4 maart weer een Ladies Night Film Special in het kader van Internationale Vrouwendag (8 maart 2020). In Cinema Gouda is de film Emma te zien. De nieuwe frisse verfilming van het beroemde boek van Jane Austen.

Zonta is een internationale seviceorganisatie die zich inzet voor de verbetering van de positie van meisjes en vrouwen. Dat doet ze via grote internationale projecten, beurzen voor jonge vrouwen en campagnes tegen geweld tegen vrouwen, maar ook lokaal zoals in Gouda via Tafelvanzeven, een initiatief waarbij vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt een leer-werktraject krijgen om ze een beter toekomstperspectief te geven. De opbrengst van de Ladies Night Special is voor Tafelvanzeven.

Over de film: De 21-jarige Emma Woodhouse (Anya Taylor-Joy, Split) is knap, intelligent en rijk en er is niemand zoals zij in het rustige dorpje waar ze woont. Ze is er dol op om mensen aan elkaar te koppelen, maar haar interventie in liefdeslevens van anderen blijkt niet altijd succesvol te zijn. Terwijl ze zichzelf blijft bemoeien met het geluk van anderen loopt ze bijna haar eigen liefde mis. Emma van regisseur Autumn de Wilde is een komische satire over klassenverschil en de uitdagingen van het volwassen worden.

Tickets voor deze Ladies Night Special zijn te koop via Cinema Gouda en kosten € 17,50. Er zijn diverse stands met mooie producten als armbanden, imago-advies, make-up enzovoort en is er een loterij met prachtige prijzen. Je krijgt een lekker drankje en hapje aangeboden en een klein aandenken mee naar huis. Vrouwen uit Gouda en (verre) omgeving zijn van harte welkom.

 

04-03-2020 09:00