Wo.04-03: Inloopmiddag dementie GHZ

Op woensdag 4 maart organiseert het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) een inloopmiddag voor mensen wiens partner of ouder  te maken hebben met beginnende dementie en/of plotselinge verwardheid (delier). De inloopmiddag vindt plaats op de polikliniek Geriatrie (route 71).

Tussen 14.30 uur en 16.30 uur worden er presentaties gegeven over dementie en over plotselinge verwardheid. De presentaties worden meerdere malen gegeven.  Bezoekers kunnen binnenlopen op een tijdstip dat voor hen gelegen komt. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan de geriater (arts gespecialiseerd in de zorg aan ouderen) en een verpleegkundig specialist. Ook is er een informatiemarkt.

Eén op de vijf
Maar liefst één op de vijf mensen in Nederland krijgt een vorm van dementie. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Bekende vormen van dementie zijn Alzheimer en Vasculaire dementie. Alle vormen van dementie leiden tot langzame achteruitgang van het geestelijk functioneren.

Advertisements

Seniorvriendelijk ziekenhuis
Het GHZ heeft het keurmerk ‘Seniorvriendelijk ziekenhuis’. Het keurmerk laat zien dat oudere patiënten verzekerd zijn van de beste zorg. Er is bijvoorbeeld een specialistisch team ouderengeneeskunde en speciale begeleiding in de laatste levensfase.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met het secretariaat Geriatrie, Via  tel. (0182) 50 59 90 of e-mail: geriatrie.secretariaat@ghz.nl. Aanmelden is niet nodig.