Wo.04-03: Lezing "Gevelgroen en stoeptuinen" bij Groei & Bloei

Houdt u van tuinen en tuinieren? Kom dan op woensdagavond 4 maart a.s. om 20:00 uur naar gebouw ‘De Driestar Educatief’ aan de Burgemeester Jamessingel 2 in Gouda. Tuinontwerpster en fotografe Cora Koning presenteert dan namens vereniging Groei & Bloei de lezing “Gevelgroen en stoeptuinen”

Groen is een belangrijke voorwaarde voor ons levensgeluk: groen brengt zuurstof, zuivert de lucht en verfraait. In een groene stad is het goed wonen. Zowel vanuit de overheid als door acties van individuele burgers wordt mondiaal gestreden om groene plekken in de stad te koesteren en te creëren.

Overal zien we de trend om ook dichtbij huis een prettige groene plek te creëren. Tuinieren op de vierkante meter is het vaak: op het dak, op de balkons, langs de wand of op de stoep. Om ruimte te besparen worden handige verticale plantenwand-systemen ontwikkeld. Moestuinieren is hot, volkstuinen hebben lange wachtlijsten en op balkons en daken bungelen steeds meer tomaten en courgettes.

Advertisements

Met deze lezing probeert Cora u te inspireren om op een andere manier- met een groene bril op- naar de stad te kijken! Misschien brengt de lezing u op een idee om fiets of wandelschoenen te pakken voor een tochtje bij u in de buurt of om in de toekomst eens een groen-trip naar een buitenlandse stad te plannen.

 

Deze presentatie duurt ongeveer anderhalf uur en is gratis te bezoeken voor leden van vereniging Groei & Bloei. Niet‑leden vragen wij een entree van €5,00. Bezoekers mogen gratis gebruik maken van het parkeerterrein gelegen langs het spoor tegenover de ingang van gebouw ‘De Driestar-Educatief’.

Meer informatie over deze activiteit vindt u op gouda.groei.nl

amsterdam urban green