Wo.01-06: Driestar hogeschool gastheer voor het Wetenschap & Techniek Café

Op woensdag 1 juni organiseert het Wetenschapsknooppunt Leiden in samenwerking met Driestar hogeschool een W&T-café in Gouda. Tijdens deze bijeenkomst kunnen leerkrachten, schoolleiders en experts elkaar ontmoeten in een ontspannen setting.

De inspiratiemiddag is bedoeld voor onderwijsprofessionals in het basisonderwijs met vragen op het gebied van wetenschap, talent en technologie. Bijwonen telt mee voor het lerarenregister. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het programma begint om 14.30 uur met een lezing van Astrid Poot over ‘Klooikoffers’, gevolgd door twee workshoprondes en een netwerkborrel.

De workshops gaan over 1) Vragen stellen (praktijk van onderzoekend leren in de klas), 2) Materiaal maken voor onderzoekend leren van leerlingen, 3) Lego Mindstorms (leren programmeren voor kinderen) en 4) Fascinerende bijverschijnselen (vuur ontsteken).

Advertisements

De bijeenkomst wordt gehouden op Driestar hogeschool Burgemeester Jamessingel 2 in Gouda. Het is gratis, maar aanmelden via het Expertisecentrum Wetenschap en Technologie Zuid-Holland is verplicht. Meer informatie: www.driestar-educatief.nl/wetenschapscafe.