Wo.01-04: Thema-avond “Hoe houd ik de regie bij kanker?”

Hoe houd ik de regie bij kanker? Dit is het thema van de 1e thema-avond die Camino organiseert.

Camino is het inloophuis in Zuidplas (Nieuwerkerk, Moordrecht, Zevenhuizen, Moerkapelle) voor mensen die leven met kanker. Hierbij gaat het om mensen die zelf kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden.

Camino is het Spaanse woord voor weg. Ieder heeft zijn of haar weg te gaan en als je geconfronteerd wordt met kanker, is de uitdaging om je weg weer te (her)vinden. Camino wil je daarbij steunen door het bieden van een luisterend oor, ontspanning, afleiding etc. Kernwoorden bij Camino zijn: inlopen, ontmoeten, ontspannen, verwennen, verwerken, betekenis geven.

 

Advertisements

Zodra je geconfronteerd wordt met kanker is het belangrijk regie over je eigen leven te houden. Hoe je dit doet wordt toegelicht op de thema-avond, die wordt ingeleid door Anita van Arem, psycholoog en ervaringsdeskundige. Anita is 3x van nabij geconfronteerd met kanker. Haar partner heeft kanker gehad, zij zelf heeft kanker gehad en haar vader is overleden aan kanker.

 

Op deze thema-avond gaat zij in op hoe je in je kracht blijft bij de mededeling kanker en bij negatieve uitslagen en controles, evenals bij het maken van behandelkeuzes. Hoe kun je door je leefstijl invloed uitoefenen op je gezondheid. Hoe ga je om met je angst dat de kanker terugkomt en hoe geef je angst en verdriet een plek. Hoe blijf je genieten van het leven als je kanker hebt.

Aan het eind van de avond heb je tips hoe verder om te gaan met deze onderwerpen.

De thema-avond vindt plaats op woensdag 1 april (geen grap) in het restaurant van De Meander, Boslaan 1, te Nieuwerkerk en start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.  Voor de organisatie is het fijn als u laat weten dat u komt, maar ook als u zich niet heeft aangemeld bent u van harte welkom. Info op www.centrumcamino.nl, info@centrumcamino.nl, 06-3022 8683.