Winterse neerslag in aantocht

De atmosfeer koelt af volgens Buienradar. De temperatuur gaat omlaag en de kans op winterse neerslag en gladheid neemt toe.

Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Verder trekken er een aantal buien over het land mogelijk met korrelhagel. De maximumtemperatuur komt uit op 7 tot 8 graden en de west- tot zuidwestenwind neemt af tot matig, aan zee vrij krachtig, windkracht 5.

Vanavond en vooral de komende nacht neemt de onstabiliteit van de atmosfeer toe door een sterke afkoeling van de bovenlucht. Daardoor een grote kans op buien met name in de zuidelijke helft van het land. Ze kunnen  gepaard gaan met korrelhagel en onweer. Dieper landinwaarts is vannacht ook natte sneeuw mogelijk. De sneeuw blijft plaatselijk liggen waardoor er kans is op gladheid. De temperatuur daalt in winterse neerslag naar waarden dichtbij het vriespunt. In de kustgebieden blijft het kwik enkele graden boven nul. De wind waait matig uit het zuidwesten, aan zee staat een vrij krachtige westenwind. In de loop van de nacht waait de wind overal uit het westen. Langs de westkust trekt de westenwind aan tot krachtig.

Morgen is het bewolkt en vallen er vooral in de ochtend nog winterse buien. Er is dan kans op korrelhagel, natte sneeuw en een klap onweer. Plaatselijk kan het glad zijn. De maxima komen uit op zo’n 6 graden, maar in winterse buien daalt de temperatuur naar 1 of 2 graden boven nul. De westenwind is matig tot vrij krachtig, aan de westkust en later ook in het Waddengebied waait een krachtige wind uit het westen tot noordwesten.

De dagen daarna is het donderdag koud met overdag maar 4 graden en opnieuw winterse neerslag en gladheid. Vanaf vrijdag loopt de temperatuur weer op. Op ‘schrikkelzaterdag’ is het boven de 10 graden. Verder blijft het wisselvallig en waait het vooral in het weekend flink.

Bron: Buienradar

 

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

 

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

25-02-2020 12:47