Winkelcentrum Waddinxveen geopend

Vandaag is met een verrassende openingsshow het nieuwe centrum van Waddinxveen, Winkelcentrum Gouweplein, officieel geopend. Een historisch moment voor de stad en alle betrokkenen. Eindelijk een echt stadshart!

Burgemeester Bert Cremers verrichtte de officiële openingshandeling samen met Charles Scholten, directeur ontwikkeling van a.s.r. vastgoed ontwikkeling, toekomstig bewoner Jess Modderkolk, wethouder Kees de Jong, René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland, Ruud Hogenes, sectormanager winkels Altera Vastgoed en namens de Winkeliersvereniging Henk de Bas en Marco Honsbeek.

Cremers: “Dit is een historisch moment voor onze gemeenschap. Een halve eeuw lang is er gepraat en gediscussieerd over de aanpak en verbetering van het centrum van Waddinxveen. Maar nu is het nieuwe centrum eindelijk een feit. Een winkelcentrum is het al. Samen maken we er een bruisend dorpshart van.”

Het nieuwe centrum vormt het kloppend hart van de stad. Een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Om lekker te shoppen, een terrasje te pakken, te werken en te wonen. Het voorzieningenniveau in het nieuwe centrum is aantrekkelijk voor inwoners en bezoekers. Juist de mix van het winkelaanbod met aanwezigheid van horeca maken het nieuwe winkelcentrum een prettige plek om te winkelen en te verblijven.

“Door de verschillende stijlen en materialen heb je het gevoel dat het centrum in de loop van de tijd is gegroeid en dat straalt direct gezelligheid uit. Dit was ook het doel dat we voor ogen hadden,” zegt Charles Scholten, directeur ontwikkeling bij a.s.r. vastgoed ontwikkeling. “We zijn bijzonder trots dat we samen met alle betrokkenen in staat zijn geweest om dit langverwachte centrum in deze tijd mogelijk te maken.”

Spectaculaire openingsshow
De openingsshow begon rond 11.00 uur met een spectaculaire acrobatiek show aan de gevels van het Gouweplein. Vanuit alle kanten kwamen leerlingen van het Coenecoop College het plein op. Onder begeleiding van trommelaars op stelten namen ze een grote, gouden schaar mee naar het podium voor de officiële handeling. Daarna werden er twee speciaal voor de opening geschreven liederen gezongen (teksten op muziek van ’15 miljoen mensen’ en ‘A brand new day’) en was het tijd voor taart. Een buffet vol prachtige taarten met afbeeldingen van de gebouwen, gemaakt door de bakkers in het winkelcentrum, stond klaar voor alle aanwezigen. Er werden iedere 45 minuten rondleidingen georganiseerd door het nieuwe centrum onder leiding van medewerkers van bouwer Hurks en Slokker Bouwgroep.

Het openingsfeest duurt maar liefst drie dagen. Ook op vrijdag 21 en zaterdag 22 november worden er openingsactiviteiten georganiseerd, voor en door Waddinxveners. Kijk voor het volledige activiteitenprogramma op www.gouweplein.nl.